Taxi Sibenik split

DNEVNI IZLET OD ŠIBENIKA DO SPLITA

Smješten između kopna i mora, Split je užurban, bujan hrvatski grad s malom gradskom atmosferom. To je dom Dioklecijanove palače, UNESCO-ve svjetske baštine i najbolje očuvane rimske palače na svijetu.

Split je najveći grad u Dalmaciji i drugi po veličini grad u Hrvatskoj. Nalazi se na istočnoj obali Jadrana i dom je prekrasnih plaža i rimskih zidina, trgova i hramova. U staroj gradskoj jezgri nalazi se Dioklecijanova palača, jedan od najimpresivnijih rimskih spomenika na svijetu. Palaču je u 3. i 4. stoljeću sagradio rimski car Dioklecijan. Danas se u srcu palače nalaze deseci barova, trgovina i restorana. Lutajte živahnim ulicama šetnice i istražite jednu od brojnih šljunčanih i pješčanih plaža dok se probijate kroz ovaj prekrasni grad.

Šibenik

Šibenik je povijesni grad u Hrvatskoj, smješten u srednjoj Dalmaciji gdje se rijeka Krka ulijeva u Jadransko more. Šibenik je političko, obrazovno, prometno, industrijsko i turističko središte Šibensko-kninske županije te treći po veličini grad u povijesnoj regiji Dalmacije. To je najstariji zavičajni hrvatski grad na obali mora.

  Share on Facebook
  Share on Twitter
  Share on Linkdin
  ×

  Hello!

  Click one of our contacts below to chat on WhatsApp

  × How can I help you?